RO EN
 
 
 
 

 

Statul National Legionar septembrie 1940-ianuarie 1941. Cadrul legislativ

Autor: Dana Honciuc Beldiman

Colectia Documente
INST, 2005
291 p.; 17 x 24
ISBN 973-7861-04-3
Pret: 28 lei 

Lucrarea "Statul National Legionar. Activitatea Legislativa" este structurata pe doua parti: Statul National Legionar si Activitatea Legislativa, fiecare parte având, la rândul ei, mai mult subcapitole si câte o anexa documentara.

Prima parte prezinta preliminariile evenimentelor din septembrie 1940; începutul luptei pentru putere; relatiile dintre Ion Antonescu si Miscarea Legionara; lupta pentru preluarea puterii în stat; instaurarea Statului National Legionar; constituirea structurilor noii puteri; deteriorarea relatiilor dintre participantii la putere si sfârsitul Statului National Legionar. Prezentarea generala este sustinuta de un set de 31 documente.

Partea a doua, Activitatea legislativa cuprinde principiile generale de organizare; legislatia reparatorie; legislatia economica; legile de românizare; legislatia represiva, legislatia sociala si este sustinuta de 47 de documente.

Lucrarea este întregita de cronologie si indice de nume si localitati.

În aceeasi serie a mai aparut:

• Dana Beldiman, Armata si Miscarea Legionara, 1927-1947, Institutul National pentru Studiul Totalitarismului, Bucuresti, 2002.