RO EN
 
 
 
 

 

Memorial din Cotul Carpatilor

Autor: Mihai Timaru

Colectia Memorii
INST, 2005
217 p.; 15 x 20
ISBN 973-86654-9-3
Pret: 9 lei 

"Memorial din cotul Carpatilor" se înscrie în colectia memoriilor cutremuratoare ale fostilor detinuti politici din închisorile comuniste.

Scrisa sub forma unui jurnal, cartea de fata prezinta destinul tragic al unuia din ofiterii Armatei Române, care dupa întoarcerea armelor împotriva armatei germane a dus mai departe lupta contra dusmanului de la Rasarit, angajându-se în mod eroic în Miscarea de Rezistenta contra comunismului.

Mihai Timaru a cunoscut latura cea mai diabolica a comunismului si a înfruntat-o timp de 15 ani în închisorile de la Gherla, Aiud, Jilava, unde in interiorul camerei nebunilor, camerei chinezesti si celulei negre, a mortilor a fost supus unui regim inuman de exterminare fizica si morala.

Marturiile sale constituie astazi o dovada sângeroasa a Holocaustului comunist si înfatiseaza tinerelor generatii experiente ce par de neînchipuit. Lectura acestui jurnal provoaca strângeri de inimi si naste inevitabil întrebarea cum a fost posibila o asemenea drama umana, în care fiul si tatal sunt constrânsi sa se tradeze unul pe altul, o parte din detinuti supune cealalta parte unor torturi inumane, sau o mama este supusa perversiunilor in schimbul unei scurte întrevederi cu fiul sau, aflat în aceeasi închisoare.